В Україні змінилися вимоги щодо якості шоколаду

4 січня 2018, 11:27
Тепер шоколадом може називатися тільки той продукт, який містить не менше 35% какао-продуктів

Фото: podrobnosti.ua

В Україні з 1 січня почали діяти обов'язкові вимоги Євросоюзу до виробів з какао і шоколаду, які повинні забезпечити дотримання європейських стандартів у сфері безпеки та якості продуктів харчування.

Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні на своїй сторінці в Facebook.

Реклама

Відтепер шоколадом може називатися тільки той продукт, який містить не менше 35% какао-продуктів.

У молочному шоколаді повинно бути більше 25% какао-продуктів і не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад повинен містити не менше 20% какао-масла і 14% молочних продуктів.

"На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов'язковими для виконання", – підкреслюють в представництві.

Реклама

Нагадаємо, 28 грудня, близько 16.30, в одному з гіпермаркетів по вулиці Б.Хмельницького мешканка столиці викрала в торговому залі 220 солодощів Kinder Surprise на суму понад сім тисяч гривень.

Раніше вступило в силу рішення влади Японії щодо спрощення візових вимог для громадян України (власників звичайних закордонних паспортів) для короткострокових візитів в цю країну.

Також нещодавно були скасовані візи для українців в Арабські Емірати. Віза в ОАЕ була однією з найбільш дорогих – за її оформлення в українців просили від $ 80 (2160 грн) до $ 120 (3240 грн).

Реклама