Традиційний новорічний салат дорожчає з кожним роком. Так, наприклад, в 2012 році індекс олів'є становив 36 гривень, в наступному він подорожчав на 2 гривні, а в минулому вартість салату досягла 50 гривень.
Починаємо з основи – картоплі. На ринку за кілограм просять 4.50-4.8. Щоб салату вистачило на всю сім'ю, потрібно трохи більше півкіло, тобто близько трьох гривень.
Десяток найдорожчих яєць коштує 24 гривні, це великі. Середні – 22. І ті, що трохи менше – 19.

Моркву беремо без запасу, півкіло за 5 гривень. Вартість зеленого горошку – від 6 до 12 гривень.
В Україні олів'є традиційно заправляють майонезом, за велику упаковку віддаємо 21 гривню.
Кілограм ковбаси коштуватиме 80-90 гривень – це істотна різниця з минулим роком.
Отже, салат обійдеться в 98 гривень, не рахуючи соління. За 10 солоних огірків доведеться віддати ще 20 гривень. Тому в середньому нинішній індекс олів'є – від 110 до 130 гривень.
Цю та інші новини ви можете подивитися у випуску інформаційної програми "События" на каналі "Україна".