Як купити м'ясо дешевше

21 квітня 2016, 07:02

Ірина Крикуненко

Щоб заощадити перед Великоднем, народ шукає шашлик в мережі і скидається на кабана

Великий піст добігає кінця, і українці вже активно готуються відкрити шашличний сезон. "Сегодня" дізналася, де і як можна якісно і недорого купити основний інгредієнт святкового столу – м'ясо.

Реклама

Найпростіший спосіб, безумовно – сходити в найближчий супермаркет і пополювати на знижки та святкові акції. Зараз кілограм свинячого ошийка в мережевих маркетах пропонують за 79 грн, а багато магазинів в честь сезону пікніків продають вже замаринований шашлик – по 55 грн/кг. Але тут потрібно бути акуратними – адже часто, за словами фахівців, маринадом маскують м'ясо не першої свіжості.

Тим, хто любить поторгуватися і при цьому придбати якісний продукт, варто навідатися на ринки. "Але щоб отримати хороший шматок свіжину, потрібно виходити пізніше шостої ранку, коли продавщиці тільки розкладаються. І хоча вранці там ціни не нижче магазинних (80 грн за кг), є шанс сторгуватися "на почин": стати першим покупцем і заощадити 20-30 грн. А до вечора ціни знижуються: можна взяти на гривень 10 дешевше, вже не торгуючись", – розповів нам киянин Олександр Санченко.

Більш просунуті українці давно шукають недороге м'ясо в інтернеті: сайти оголошень рясніють пропозиціями купити половину туші свині. Ціни радують: 38-40 грн за кг. Але якщо ви не довіряєте в такому тонкому питанні незнайомцям, зверніть увагу на Спецресурс: наприклад, фермерські господарства пропонують свинину по 45 грн/кг, з усіма документами. Ще одна поширена практика – купувати цілу свиню в складчину на 2-4 сім'ї. "У нас є знайомий в селі. Ми скинулися з сусідами і купили у нього свинку. Свиня в 120 кг обійшлася в 3,4 тис. грн, тобто по 29 грн/кг. Цього м'яса вистачить не тільки на свята, ми заготовимо його на все літо: заморозимо і зробимо солонину", – розповів нам столичний пенсіонер Микола Андрійович.

В тренді
Перший вакцинований українець про COVID-19: Спочатку був скепсис, потім – страх

Але в гонитві за дешевизною важливо не купити кота в мішку. Правила вибору хорошого м'яса прості: при обмацуванні м'якоті рука повинна залишатися сухою; ямки від натискання повинні швидко відновлюватися, а на розрізі м'ясо повинно бути злегка вологим. М'ясний сік повинен бути прозоро-червоного кольору, а жир – щільним і сухим (не зеленуватим). І не варто боятися м'яса, над яким в'ються оси: це означає, що м'ясо дуже свіже.

Реклама

Всі подробиці в спецтемі Пасха-2016

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти