Улюблена "їжа" коронавірусу – це клітини епітелію дихальних шляхів і легень. Тому найбільш рясно коронавірусу на поверхні дихальних шляхів. У крові концентрації вірусу недостатньо, щоб виявити його там.
Про це розповів лікар-інфекціоніст Ігор Гайдук, передає УНН.
"У крові виробляються лімфоцити – "фабрики" синтезу антитіл. Вони після того, як організм познайомиться з вірусом, починають виробляти антитіла проти кожного збудника, як "ключик", – додав Гайдук.
Саме тому, за його словами, ПЦР- та антигенні тести методом ІФА та експрес для пошуку коронавірусу і діагностування COVID-19 проводять мазком з носоглотки. А антитіла – імуноглобуліни, які вказують на те, що людина перехворіла на COVID-19 у минулому, шукають у крові.
Раніше повідомляли, що антитіла до коронавірусу циркулюють в організмі до 10 місяців.