Інфекціоніст назвав улюблену "їжу" коронавірусу в організмі людини

30 березня, 14:20

Денис Беспалов Денис Беспалов

Найбільш рясно коронавірусу на поверхні дихальних шляхів

Улюблена "їжа" коронавірусу – це клітини епітелію дихальних шляхів і легень. Тому найбільш рясно коронавірусу на поверхні дихальних шляхів. У крові концентрації вірусу недостатньо, щоб виявити його там.

Реклама

Про це розповів лікар-інфекціоніст Ігор Гайдук, передає УНН.

"У крові виробляються лімфоцити – "фабрики" синтезу антитіл. Вони після того, як організм познайомиться з вірусом, починають виробляти антитіла проти кожного збудника, як "ключик", – додав Гайдук.

Читайте також: В Україні навчилися лікувати "британський" штам, але виникла нова проблема – Степанов

В тренді
Нічого не порушив, справ не заводили: Тищенко виправдався за вечірку в локдаун

Саме тому, за його словами, ПЦР- та антигенні тести методом ІФА та експрес для пошуку коронавірусу і діагностування COVID-19 проводять мазком з носоглотки. А антитіла – імуноглобуліни, які вказують на те, що людина перехворіла на COVID-19 у минулому, шукають у крові.

Реклама

Раніше повідомляли, що антитіла до коронавірусу циркулюють в організмі до 10 місяців.

Відео: Сьогодні

Всі подробиці в спецтемі Коронавірус

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти