М'ясо знову подорожчає. Вже з наступного тижня можуть піднятися ціни і на свинину, і на яловичину, і на птицю. Причина проста – продавці намагаються заробити на передсвятковому попиті.
Напівпорожні прилавки, дрімаючі продавці і м'ясники. Напередодні травневих свят на столичному ринку – небагатолюдно.
"Раніше по 70, по 80 туш привозили, все продавали, а зараз 15 свинин всього в павільйоні і 9 яловичин, ось таке завезення", – скаржиться Ігор Дубенюк, м'ясник.
З Черкаської області Валентина з чоловіком привезли в столицю домашнє порося. Найдешевші шматочки вже продані, а ось хороше шашликове м'ясо залежалося.
Якщо свинину дешевше люди ще купують, то дорогу яловичину майже не беруть. Продати м'ясо не допомагають навіть прикрашені квітами прилавки.
Покупці кажуть – в цьому році на святковому столі будуть економити. У пенсіонерки Людмили на м'ясні страви до Великодня всього 150 гривень і кулінарна фантазія.
"Хочеться домашню ковбасу зробити, холодне зробити, а холодне – це не дуже дорого, ну власне кажучи, у нас люди в Україні творчі, жінки особливо, з нічого щось вміють робити", – каже Людмила Паніченко, покупниця.
На камеру продавці запевняють – піднімати ціни до свят не збираються. Правда, тут же кажуть покупцям зворотне.
Експерти радять придбати м'ясо до великоднього столу вже зараз. Тоді вдасться заощадити. Адже з наступного тижня, за їхніми прогнозами, ціни на ринках і в магазинах підскочать – оскільки продавці і виробники розраховують на підвищений передсвятковий попит
Яловичина, за прогнозами, подорожчає не більше, ніж на гривню. А ось після свят ціни можуть на якийсь час знизитися – торговці спробують збути залишки товару.
Цю та інші новини ви можете подивитися у випуску інформаційної програми "Події тижня" на каналі "Україна".