Зміцнити здоров’я допоможе правильне вживання сала

20 квітня 2018, 16:00

Актуально

Вчені довели — сало засвоюється краще, якщо вживати його під горілку

Спеціалісти Мюнхенського університету радять їсти сало невеликими порціями у поєднанні з продуктами, які допомагають його засвоювати краще. Так, вчені радять включати у щоденний раціон 20-30 грамів сала із житнім хлібом з борошна грубого помелу і різноманітними соліннями, повідомляє "24 канал".

Реклама

Крім того, сало чудово поєднується з міцним алкоголем. Воно огортає шлунок і уповільнює потрапляння сорокаградусного напою у кров. Горілка, у свою чергу, допомагає швидко перетравити жир і розкласти його на компоненти, що забезпечує оптимальну засвоюваність продукту. Так, трохи горілки, максимум 70-100 грамів, тільки покращать процес. Чарка Первака і ароматне сало на шматочку бородинського хліба дозволять не тільки розслабитися ввечері, але й отримати від їжі корисне задоволення. У такому поєднанні, за твердженням спеціалістів, сало добре засвоюється, не перевантажуючи печінку і дає 9 ккал енергії на 1 г продукту. Саме в оптимальному, добре засвоюваному вигляді завдяки вмісту селену, арахідонової та олеїнової кислот сало є  потужним антиоксидантом.

В тренді
Ще 100 тисяч доз: Україна отримає від Румунії вакцину AstraZeneca

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти