Страва від шефа з доставкою на вашу кухню. В Україні з'явився сайт, де кожен бажаючий може замовити собі їжуяк від кулінарів-любителів, так і від провідних кухарів країни. Готові смакоту доставлять додому або приготують на ваших очах. Та ще й навчать кулінарним тонкощам. На майстер-класі від шефа побував і кореспондент новин "Сьогодні".
"Зараз приготуємо скрамбл з салатом, помідорами чері і сиром моцарелла. Це дуже хороший і смачний сніданок для другої половинки", – починає майстер-клас шеф-кухар Андрій Клюс.
Вишуканий сніданок для Андрія – цілком звичайний. Протягом останніх 11 років він пропрацював в чотирьох італійських ресторанах. До того ж двічі ставав шеф-кухарем.
"Таке блюдо я можу приготувати у себе в ресторані і привезти його вам, відправити доставкою. Або можу приїхати з продуктами, купленими заздалегідь, і таке блюдо приготувати на вашій кухні", – каже Андрій.
Вибрати собі кухаря і навіть стати їм для кого-то можна на спеціальному сайті. Там є вже близько двох сотень кулінарів. З описом досвіду і навичок. Від цього і залежить, скільки буде коштувати блюдо.
Анна Прокоф'єва, засновниця проекту:
"Мінімально ви можете замовити кухаря за 400 гривень. Це приїде кухар-ентузіаст, така бабуся, яка приготує вам млинці або вареники. Є кухарі професіонали. Вартість їх виїзду – близько двох-трьох тисяч гривень".
Одна з найпопулярніших нині послуг – майстер-клас. Якщо ж захотілося блюдо складніше, ніж яєчня, то шеф-кухар може приїхати до вас додому і провести майстер-клас. Скажімо, різотто. Який рис вибрати, як його правильно приготувати, і які саме інгредієнти незамінні. Застава смачного різотто – правильно вибрати рис, розповідає шеф-кухар за викликом сім'ї Тимченко.
"Використовують арборио, карнаролі, італійські сорти з великим вмістом крохмалю. Але це може бути і український рис, звичайний, але він повинен бути круглозерністий".
Варити рис по-італійськи слід в бульйоні з сушених грибів, додати свіжі білі, і не забути про цибулю, часник, біле вино і вершкове масло.
Замовити блюдо від кухаря або її віртуозне приготування у вас на очах уже можна в Києві, Дніпрі, Харкові, Львові, Вінниці, Одесі та Чернігові.
А тим часом українські кухарі відточують свої навички і виходять на світовий рівень. Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українські кулінари вперше візьмуть участь в Кубку світу з кондитерського мистецтва. Кондитерам потрібно буде виготовити скульптури з карамелі і шоколаду, морозиво і десерт.