Зіпсоване м'ясо на прилавках: експерти розповіли, як відрізнити прострочені продукти

11 грудня 2017, 12:30

Експерти радять вивчати дату на стікері і зовнішній вигляд продукту, а також не рекомендують брати м'ясо в спеціях

Шахраї дурять українців не тільки з грошима, але і з продуктами. Наприклад, щоб замаскувати несвіже м'ясо, виробники часто використовують не тільки спеції, але навіть хлорку.

Реклама

На вигляд – цілком нормальне м'ясо, але має їдкий запах хлору. Так киянка Анастасія майже приготувала для сім'ї несвіжу індичку. Стегно було щільно упаковано, тому жінка не відчула запаху. "Мало того, що воно (стегно. – Ред.) було все липке і брудне, та такий запах хлорки я не пам'ятаю, де і чула. І була ж з дитиною. Продавці бачили, хто це буде їсти", – розповідає Анастасія.

На що звернути увагу при купівлі м'яса в супермаркеті, розповідає Михайло Шарков зі Спілки захисту прав споживачів. Мовляв, почути неприємний запах через упаковку можливо, тільки якщо є гострий нюх. Тому краще вивчати дату на стікері і зовнішній вигляд продукту. Експерт також не рекомендує брати м'ясо в спеціях.

В тренді
"Відморожена зовсім": в Мережі захейтили менеджера Укрпошти за пост про секс
Фото: Facebook Левицької
В тренді
Град, шквали, зливи і магнітні бурі: погода приготувала українцям "сюрпризи"
В тренді
Коронавірус "дав задню"? В Україні все менше нових випадків за добу (статистика)

А завідувач м'ясного відділу супермаркету "Артем" радить дивитися також на колір продукту.

Експерти радять: обираючи шматок м'яса, запитуйте у продавців декларацію на нього, з термінами поставки. І не соромтеся навіть на ринку вимагати чек. Згідно із законом, продавці зобов'язані Вам його надати.

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти