Як правильно харчуватися під час епідсезону грипу та ГРВІ: Віктор Ляшко дав поради

20 грудня 2020, 14:41

Юлія Ляхова Юлія Ляхова

Головний санлікар України розповів, як зміцнити організм

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко дав поради, як правильно харчуватися під час епідсезону грипу та ГРВІ.

Реклама

Про це він написав у Facebook.

За його словами, потрібно дотримуватися основних принципів збалансованого харчування:

  • вживати три порції овочів і зелені, дві порції фруктів і ягід щодня;
  • вживати необхідну кількість білків;
  • пить достатньо рідини.

Також Віктор Ляшко рекомендує більше часу приділяти фізичній активності.

В тренді
"Відморожена зовсім": в Мережі захейтили менеджера Укрпошти за пост про секс
Фото: Facebook Левицької
В тренді
Град, шквали, зливи і магнітні бурі: погода приготувала українцям "сюрпризи"
В тренді
Коронавірус "дав задню"? В Україні все менше нових випадків за добу (статистика)

За його словами, добова кількість солі не повинна перевищувати 5 грамів, а добову кількість цукру потрібно обмежити до 25 грамів.

Реклама

Головний санлікар зазначив, що деякі речовини здатні підвищити опір імунної системи вірусам:

  • вітамін А (яловича печінка, печінка тріски, морква, бобові, шпинат, броколі);
  • вітамін С (болгарський перець, броколі, томати, цитрусові, ківі, полуниця);
  • вітамін D (морська риба та морепродукти, жовтки яєць);
  • вітамін Е (насіння соняшнику, горіхи, авокадо, шпинат, гарбуз, оливкова олія, форель, креветки);
  • цинк (злаки, бобові, яловичина, яйця, сир, морепродукти, горіхи і насіння);
  • селен (злаки, яйця, сир, насіння, часник, біле м'ясо птиці, морська риба і морепродукти).

Раніше ми писали, що в Україні загальна кількість виявлених випадків зараження коронавірусом до кінця року досягне позначки в один мільйон.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти