Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко дав поради, як правильно харчуватися під час епідсезону грипу та ГРВІ.
Про це він написав у Facebook.
За його словами, потрібно дотримуватися основних принципів збалансованого харчування:

- вживати три порції овочів і зелені, дві порції фруктів і ягід щодня;
- вживати необхідну кількість білків;
- пить достатньо рідини.
Також Віктор Ляшко рекомендує більше часу приділяти фізичній активності.
За його словами, добова кількість солі не повинна перевищувати 5 грамів, а добову кількість цукру потрібно обмежити до 25 грамів.
Головний санлікар зазначив, що деякі речовини здатні підвищити опір імунної системи вірусам:
- вітамін А (яловича печінка, печінка тріски, морква, бобові, шпинат, броколі);
- вітамін С (болгарський перець, броколі, томати, цитрусові, ківі, полуниця);
- вітамін D (морська риба та морепродукти, жовтки яєць);
- вітамін Е (насіння соняшнику, горіхи, авокадо, шпинат, гарбуз, оливкова олія, форель, креветки);
- цинк (злаки, бобові, яловичина, яйця, сир, морепродукти, горіхи і насіння);
- селен (злаки, яйця, сир, насіння, часник, біле м'ясо птиці, морська риба і морепродукти).
Раніше ми писали, що в Україні загальна кількість виявлених випадків зараження коронавірусом до кінця року досягне позначки в один мільйон.