Як правильно харчуватися під час епідсезону грипу та ГРВІ: Віктор Ляшко дав поради

Головний санлікар України розповів, як зміцнити організм

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко дав поради, як правильно харчуватися під час епідсезону грипу та ГРВІ.

Про це він написав у Facebook.

Реклама

За його словами, потрібно дотримуватися основних принципів збалансованого харчування:

  • вживати три порції овочів і зелені, дві порції фруктів і ягід щодня;
  • вживати необхідну кількість білків;
  • пить достатньо рідини.

Також Віктор Ляшко рекомендує більше часу приділяти фізичній активності.

За його словами, добова кількість солі не повинна перевищувати 5 грамів, а добову кількість цукру потрібно обмежити до 25 грамів.

Реклама

Головний санлікар зазначив, що деякі речовини здатні підвищити опір імунної системи вірусам:

  • вітамін А (яловича печінка, печінка тріски, морква, бобові, шпинат, броколі);
  • вітамін С (болгарський перець, броколі, томати, цитрусові, ківі, полуниця);
  • вітамін D (морська риба та морепродукти, жовтки яєць);
  • вітамін Е (насіння соняшнику, горіхи, авокадо, шпинат, гарбуз, оливкова олія, форель, креветки);
  • цинк (злаки, бобові, яловичина, яйця, сир, морепродукти, горіхи і насіння);
  • селен (злаки, яйця, сир, насіння, часник, біле м'ясо птиці, морська риба і морепродукти).

Раніше ми писали, що в Україні загальна кількість виявлених випадків зараження коронавірусом до кінця року досягне позначки в один мільйон.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
“Сьогодні” в Telegram Пiдпишись на RSS-канал

Рекомендації

Всі новини
Показати ще
Реклама
Найпопулярніше сьогодні за 24 години
В тренді
Всі новини
Останні новини
Показати ще
Пряма трансляція
Смотреть онлайн
Щоденник незалежності 🇺🇦
статистика
Курс гривні СЬОГОДНІ

Валюта

Ціна (грн)

Долар США ($)

26.57

Євро (€)

31.03

Російський рубль (₽)

0.37

COVID-19 в Україні
6552 випадки за добу
Докладніше
Погода
Прогноз на сьогодні
Дізнатися
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти