Банани, яблука, перець, морква, шоколад. Відчуваєте себе пригніченим – перевірте, чи присутні ці продукти у вашому раціоні. Адже одна з причин стресу – незбалансоване харчування – стверджують експерти.
Не солодощі, а корисна і легка їжа – допоможе побороти пригнічений стан – каже дієтолог Марина Балас.
До антистресового меню радить додати зелень, фрукти: яблука, полуницю, банан, цитрусові. Овочі: селера, шпинат і брокколі. Корисні жири, які містяться, зокрема, в рибі і горіхах. А тістечка можна замінити корисними солодощами або гірким шоколадом.
Найчастіше – говорить експерт – стрес провокує авітаміноз.
"Анемія, недостатність гемоглобіну може призводити до депресивного стану, безсоння, запаморочення.
Якщо причиною є вітаміни, то призначається комплекс вітамінів", – говорить дієтолог.
Якщо ж депресивний стан затягнувся надовго – не соромтеся звернутися до психолога.
"Якщо ми говоримо про якісь більш важкі стресові розлади – це на заході називають "дистрес"- це тривалий, тривалий негативна подія або ситуація – тоді лише продукти харчування не допоможуть вирішити цю проблему", – говорить експерт.
А ось якщо постійно хочеться солодкого – це ознака того, що людина дійсно в стресі.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо додавати в морквяний сік рослинну олію. Сайт "Сегодня" також писав, чому корисно пити на ніч "місячне молоко", а також розбирався, чи можна їсти після шостої вечора.
Читайте також:
- Аніта Луценко розповіла, яким має бути правильне харчування
- Чому не можна пропускати сніданок: відповідь дієтологів
- Кефірно-гречана дієта: як без проблем скинути п'ять кілограмів за тиждень
- "Спорт і правильне харчування": донька Олі Полякової вразила неймовірним перевтіленням
- Дієта улюблена: меню, результати і особливості